Inspiratie

Alles wat aandacht krijgt, groeit!

Ik ben gefascineerd door: 

George Parker
“Ik kende ooit een man die meer aandacht aan zijn kinderen wilde besteden. Zijn CHI-doel was: een nacht met zijn kinderen in de Sahara doorbrengen. Maar hij had geen budget. De essentiële elementen: zand, sterren, zijn kinderen en de sfeer. Binnen een week had hij met zijn kinderen op het strand geslapen en de sfeer gecreëerd die hij wenste. Aan wie geef je de voorkeur? De vader die van alles belooft of de vader die bezield iets concreets, al is het maar klein, onderneemt?” uit Het kleine boek van de Creativiteit  www.georgeparker.tv
George liet mij zien dat je bellen kunt blazen en er echt eentje kunt pakken...

Cirque du Soleil
Nooit gezien? Beslist doen! www.cirquedusoleil.com
Ooit nam ik mijn vader mee naar Cirque du Soleil. Hij vond het maar niks: ‘ik houd niet van een circus, dat weet je toch?’ En dat wist ik. Na afloop heeft hij nog tijden met zijn hoofd ‘nee’ geschud. Hij kon het niet geloven wat hij had gezien en vooral had gevoeld. Hij was erg blij dat hij onder protest was meegegaan.

Steve Jobs
“Zelf schreef hij zijn vermogen om zich te focussen en zijn liefde voor eenvoud toe aan zijn training in zen. Zen had zijn waardering voor intuïtie aangescherpt, zen had hem laten zien hoe hij alles weg kon filteren wat afleidde of overbodig was en had hem van een esthetiek voorzien die gebaseerd was op minimalisme.” uit Steve Jobs de biografie van Walter Isaacson.
Mijn fascinatie voor deze man komt door de keuzes die hij ooit maakte. 

The Republic of Tea, Succes@life door Ron Rubin and Stuart Avery Gold
A zentrepreneur is someone who risks letting go of preconceived notions in order to deepen his knowledge of self - and beyond. Someone who endeavors to study and practice, to live a life where the creative spark, the inner illumination of spirit, talent and uniqueness, is put into motion, fostering growth that not only enriches one’s own life, but the lives of others as well!
Dit boek heeft mij gestimuleerd in het schrijven van het hoofdstuk: ‘de zentrepreneur’ in het boek 'Bloei' door Kees Klomp e.a.

Mijn bronnen van inspiratie: 
Sensei Yoshikasaki
Hij was de eerste die mij leerde en liet ervaren wat Ki-energie is. Zijn trainingen waren bijzonder inspannend en ontspannend tegelijkertijd. 

Peter den Dekker
Een prachtige stijl van werken en een uitzonderlijk mooi boek: ‘The dynamics of standing still’. Bezoek zijn site www.thedynamicsofstandingstill.com.

Margriet van Bentem
Haar opleiding in extra-communicatieve vaardigheden is een feest geweest. Zoveel geleerd waar ik helemaal niets van afwist. Het leren zien en waarderen van de energievelden, ermee leren werken, is voor mij een krachtige extra hulpbron toen, nu en in de toekomst. Zij schreef geen boek, wel gebruikt ze prachtig Nederlands in haar lessen.

Black Elk
De indiaan die mij
door andere ogen heeft leren zien. Het grootste inzicht van hem kwam na een gesprek onder een prachtige sterrenhemel over (bloed)verwanten. Daarna wist ik ‘gewoon’ dat we allen één zijn. Dat het eigenlijk heel eenvoudig is.